Чорнобильська трагедія: ніколи знову

35 років виповнилося з моменту трагічних подій на Чорнобильській АЕС. У міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф не залишилися осторонь глобальної теми і члени гуртка Клавдіївського ЗЗСО І-ІІІ ступенів імені Олександра Рибалка «Основи науково-дослідницької діяльності (фізика)», які провели засідання круглого столу на тему «Біль Чорнобиля» на Zoom платформі. До заходу приєдналися учні 9-11 класів закладу освіти. Члени гуртка ознайомили учасників зі станом атомної енергетики в Україні та проблемами ЧАЕС, проаналізували причини та масштаби трагедії, її вплив на екологію, економіку та долю людей.

 
Чорнобиль – не тільки трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. І тому назавжди залишиться у пам’яті народній подвиг ліквідаторів, людей, які врятували світ, подарували майбутнє всьому людству.
Зустріч вийшла цікавою, повчальною і завершилася висновком: Ми на своїй планеті – не тимчасові мешканці, а мудрі господарі! Тому багато чого залежить саме від нас.

 
Наприкінці заходу всі учасники вшанували пам’ять ліквідаторів та громадян України, які загинули в результаті наслідків масштабної аварії, хвилиною мовчання.