Всеукраїнська літня школа для юних математиків

Запрошуємо до участі у Всеукраїнській літній математичній школі, яку проводить Національний центр “Мала академія наук України”.

Для кого: здобувачі освіти 8–11 класів закладів загальної середньої освіти.

Коли: з 21 червня по 25 червня (лекції щодня з 10:00 до 12:00, у середу, 23 червня, – з 10:00 до 16:00).
Формат: дистанційний; навчання передбачає аудиторну роботу (онлайн-платформа «Zoom»), самостійну роботу й домашні завдання (платформа «Google Сlassroom»), консультації протягом навчання.

Лектори курсу:

  • Терлецька К. В. – завідувачка лабораторії математичних наук НЦ «МАНУ», старша дослідниця, докторка фізико-математичних наук;
  • Антошина К. О. – бакалавр факультету інформатики Національного університету «Києво-Могилянська академія», лаборантка лабораторії математичних наук НЦ «МАНУ»;
  • Тимошкевич Т. Д. – методист лабораторії математичних наук НЦ «МАНУ», кандидат фізико-математичних наук;
  • Веденський К. С. – методист лабораторії математичних наук НЦ «МАНУ».

Про що ми поговоримо?

Про Жадібний алгоритм

  • Жадібний алгоритм – це алгоритм, при якому приймаються локально оптимальні рішення на кожному етапі. Жадібний алгоритм не завжди призводить до глобально оптимального рішення, і лекція буде присвячена прикладам обох ситуацій: коли жадібний алгоритм дає кращий результат і коли він не працює.

Про Математичні головоломки

  • На вас чекає інтерактивний урок з математичних головоломок, сповнений неочікуваних задач та яскравих розв’язків.

Про Бітову арифметику

  • Що саме? Розглянемо логічні операції на декількох змінних одночасно, саме вони застосовуються у програмуванні та криптографії.

Про Алгебру логіки

  • «Скільки мені років, якщо жирафа не має плям?» У нашому світі без логіки – нікуди! А що може бути кращим за математичну формалізацію? Щоби не плутатись у висловах і не робити неправильних висновків, поговоримо про основні логічні операції та залежність складних логічних конструкцій від її складових. І розберемося, до чого тут електронні схеми.

Про Ланцюгові дроби

  • Чи є універсальний спосіб записати будь-яке дійсне число? Наприклад, як записати дріб 5 + 37, не використовуючи знак? Або як просто вирішити рівняння вигляду ax + by = c (знайти x, y)? На всі ці запитання ви знайдете відповідь на цьому уроці!

Вимоги до учасників:

  • Відвідування всіх занять є обов’язковим!
  • Також обов’язковою є увімкнена камера під час заняття!

Участь – безкоштовна, для участі необхідно заповнити форму та виконати вступні завдання (не менше 75% правильних відповідей).

За підсумками роботи (за успішного виконання принаймні 70% усіх завдань) учасники й учасниці отримають сертифікат.

Програма Всеукраїнської літньої наукової математичної школи

Детальніше про школу – на сайті НЦ “Мала академія наук України”